Wafelki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

577

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 sztuki

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko gotować w garnuszku z wodą na wolnym ogniu ok. 2-3 godziny.

Krok 2

Kasię utrzeć mikserem na puch i dodawać powoli zimne mleko z puszki, następnie pokruszyć drobno orzechy i wszystko razem ze sobą połączyć.

Krok 3

Gotowym kremem smarować wafel.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Donaty bez drożdży
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej