Wiejski omlet z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejski omlet z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

0.5 szklanki

4 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Odcedź, osącz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 2

Jajka ubij razem z mąką, mlekiem i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku.

Krok 3

Cebulę obierz potnij w talarki, tak samo jak pomidory.

Krok 4

Cebulę podsmaż razem z ziemniakami i zalej masą jajeczną .

Krok 5

Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu plasterki pomidora, oprósz solą, pieprzem i pozostałym szczypiorkiem.

Krok 6

Wiejski omlecik z pomidorami podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej