
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
0.5 szklanki
4 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Odcedź, osącz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajka ubij razem z mąką, mlekiem i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku.
Krok 3
Cebulę obierz potnij w talarki, tak samo jak pomidory.
Krok 4
Cebulę podsmaż razem z ziemniakami i zalej masą jajeczną .
Krok 5
Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu plasterki pomidora, oprósz solą, pieprzem i pozostałym szczypiorkiem.
Krok 6
Wiejski omlecik z pomidorami podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej