Wiejski omlet z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejski omlet z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

0.5 szklanki

4 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Odcedź, osącz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 2

Jajka ubij razem z mąką, mlekiem i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku.

Krok 3

Cebulę obierz potnij w talarki, tak samo jak pomidory.

Krok 4

Cebulę podsmaż razem z ziemniakami i zalej masą jajeczną .

Krok 5

Gdy jajka się zetną ułóż na wierzchu plasterki pomidora, oprósz solą, pieprzem i pozostałym szczypiorkiem.

Krok 6

Wiejski omlecik z pomidorami podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejski omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej