Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera
średnie
21 osób zapisało

Składniki
200 gramów
400 gramów
2 sztuki
6 sztuk
200 gramów
60 gramów
4 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
1.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brokuły umyć i ugotować, ryż ugotować na sypko.

Krok 2
Wieprzowinę pokroić w paski i podsmażyć na oleju rzepakowym wraz z posiekanym czosnkiem.

Krok 3
Następnie dodać ugotowane brokuły, migdały i sos tajski, doprawić do smaku.

Krok 4
Warzywa zetrzyj na tarce, wymieszaj i dodaj posiekany koperek Podawaj z ryżem i sałatką.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej