Wiosenna przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna przekąska

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.25 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, awokado wydrążyć ze skóry i pokroić w paseczki.

Krok 2

Na talerzu ułożyć ćwiartki jajka, awokado, szynkę zwiniętą w różyczkę i wszystko posypać czerwoną papryką i cebulką. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cebulaczki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej