
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szklanka
6 łyżek
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby drobno posiekaj.
Krok 2
Majonez połącz ze śmietaną i jogurtem.
Krok 3
Dodaj grzyby, rzodkiewkę oraz zieleninę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dopraw do smaku solą i pieprzem i schłódź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej