Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

6 łyżek

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby drobno posiekaj.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną i jogurtem.

Krok 3

Dodaj grzyby, rzodkiewkę oraz zieleninę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw do smaku solą i pieprzem i schłódź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej