Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

6 łyżek

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby drobno posiekaj.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną i jogurtem.

Krok 3

Dodaj grzyby, rzodkiewkę oraz zieleninę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw do smaku solą i pieprzem i schłódź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej