Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

6 łyżek

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby drobno posiekaj.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną i jogurtem.

Krok 3

Dodaj grzyby, rzodkiewkę oraz zieleninę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw do smaku solą i pieprzem i schłódź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny sos z rzodkiewką i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej