z czekoladową pianką...

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij
z czekoladową pianką...

Składniki

0.5 litra

1 łyżka

1 słoik

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

2 opakowania

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 galaretki porzeczkowe rozpuścić w dwóch szklankach wody, galaretkę malinową w 1 szkl., cytrynową też w 1 szkl. .

Krok 2

Jogurt zmieszać z dżemem, wlać tężejące galaretki porzeczkowe, dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt.

Krok 3

Mleko z puszki podzielić na pół.

Krok 4

Obie części mleka ubić.

Krok 5

Do jednej ubitej części mleka wlać galaretkę malinową.

Krok 6

Rozmieszać i wylać na masę jogurtową.

Krok 7

Do drugiej części ubitego mleka wlać galaretkę cytrynową oraz wsypać łyżkę kakao.

Krok 8

Wylać na piankę malinową.

Krok 9

Posypać kokosem lub czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej