Z czekoladowym musem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

269 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

masa czekoladowa:

5 sztuk

2 łyżki

17 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto - rozpuścić Kasię z czekoladą.

Krok 2

Po wystudzeniu dodać do czekolady zmiksowane żółtka z kakao.

Krok 3

Ubić pianę z białek z cukrem i wymieszać z masą czekoladową.

Krok 4

Mus przygotować w ten sam sposób, na koniec dodając jeszcze żelatynę.

Krok 5

Ciasto upiec na blaszce, przekroić na 2 części i po wystudzeniu na jedną wyłożyć mus i przykryć druga połową.

Krok 6

Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Wierzch można ozdobić polewą czekoladową i lukrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej