Zabaglione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zabaglione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

4 sztuki

0.3 szklanki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, żółtka i cukier umieść w dużej misce, a następnie wstaw naczynie do garnka z wrzącą wodą. Za pomocą miksera ubij jaja z cukrem.

Krok 2

Stopniowo dolewaj wino, cały czas ubijając. Gdy masa zrobi się gęsta wyłóż krem na talerzyki.

Krok 3

Podawaj z biszkoptami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej