Zabaglione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zabaglione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

4 sztuki

0.3 szklanki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, żółtka i cukier umieść w dużej misce, a następnie wstaw naczynie do garnka z wrzącą wodą. Za pomocą miksera ubij jaja z cukrem.

Krok 2

Stopniowo dolewaj wino, cały czas ubijając. Gdy masa zrobi się gęsta wyłóż krem na talerzyki.

Krok 3

Podawaj z biszkoptami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zabaglione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Chłodnik litewski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej