
Składniki
0.5 szklanki
2 sztuki
4 sztuki
0.3 szklanki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka, żółtka i cukier umieść w dużej misce, a następnie wstaw naczynie do garnka z wrzącą wodą. Za pomocą miksera ubij jaja z cukrem.
Krok 2
Stopniowo dolewaj wino, cały czas ubijając. Gdy masa zrobi się gęsta wyłóż krem na talerzyki.
Krok 3
Podawaj z biszkoptami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej