Zapiekanka jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka jajeczna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

350 mililitrów

null

5 sztuk

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w plastry i wymieszaj z makaronem.

Krok 4

Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej