
Składniki
null
350 mililitrów
null
5 sztuk
400 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cztery jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 3
Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w plastry i wymieszaj z makaronem.
Krok 4
Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 5
Zapiekaj w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej