Zapiekanka jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka jajeczna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

350 mililitrów

null

5 sztuk

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w plastry i wymieszaj z makaronem.

Krok 4

Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej