Zapiekanka jajeczna

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

350 mililitrów

0

5 sztuk

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w plastry i wymieszaj z makaronem.

Krok 4

Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej