Zapiekanka jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka jajeczna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

350 mililitrów

null

5 sztuk

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w plastry i wymieszaj z makaronem.

Krok 4

Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej