Składniki
15 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj na sypko.
Krok 2
Jabłka pokrój na małe kawałki, posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj.
Krok 3
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, układaj warstwami kaszę i owoce. Wierzch przykryj płatkami masła.
Krok 4
Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej