Zapiekanka z kaszy z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

4 sztuki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj na sypko.

Krok 2

Jabłka pokrój na małe kawałki, posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj.

Krok 3

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, układaj warstwami kaszę i owoce. Wierzch przykryj płatkami masła.

Krok 4

Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszy z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej