
Składniki
15 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj na sypko.
Krok 2
Jabłka pokrój na małe kawałki, posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj.
Krok 3
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, układaj warstwami kaszę i owoce. Wierzch przykryj płatkami masła.
Krok 4
Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej