Zapp czyli tęcza na talerzu

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

276 osób wydrukowało

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 opakowanie

4 opakowania

1

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.

Krok 2

3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą.

Krok 3

Ostudzić.

Krok 4

Mleko ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce.

Krok 5

Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek.

Krok 6

Dokładnie wymieszać.

Krok 7

Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.

Krok 8

Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.

Krok 9

Udekorować owocami.

Krok 10

Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu.

Krok 11

Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapp czyli tęcza na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapp czyli tęcza na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapp czyli tęcza na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapp czyli tęcza na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapp czyli tęcza na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapp czyli tęcza na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapp czyli tęcza na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej