Żeberka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

1 kilogram

null

3 łyżki

2 łyżki

null

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka podziel na małe porcje.

Krok 2

marynaty dokładnie wymieszaj, po czym natrzyj nią żeberka i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 3

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa ogórkowa na wędzonce
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej