Żeberka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

1 kilogram

null

3 łyżki

2 łyżki

null

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka podziel na małe porcje.

Krok 2

marynaty dokładnie wymieszaj, po czym natrzyj nią żeberka i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 3

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej