
Składniki
3 łyżki
null
1 kilogram
null
3 łyżki
2 łyżki
null
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka podziel na małe porcje.
Krok 2
marynaty dokładnie wymieszaj, po czym natrzyj nią żeberka i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 3
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej