Zielone jabłuszko

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

masa jabłkowa:

1 kilogram

3 opakowania

piana:

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia -wymieszać.

Krok 2

Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Upiec około 30 minut w tem. 180*C.

Krok 3

MASA: Galaretki agrestowe zalać 3 szklankami wody- ostudzić. Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i prażyć pod przykryciem z 3 łyżkami wody około 20 minut, żeby zmiękły - wystudzić.

Krok 4

Zsiadające się galaretki połączyć z jabłkami i taką krzepnącą masę wyłożyć na biszkopt.

Krok 5

PIANKA: Cytrynowe galaretki zalać 1 szklanką wody- ostudzić. Kiedy zaczną krzepnąć ubić 2 śnieżki ze szklanką mleka, dodać galaretki i ubić mikserem na wysokich obrotach.

Krok 6

Masę szybko wyłożyć na jabłka. Ciasto wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone jabłuszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone jabłuszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone jabłuszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone jabłuszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone jabłuszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone jabłuszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone jabłuszko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka mojej Babci
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej