
Składniki
null
200 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój na osiem cienkich plasterków.
Krok 2
Szynkę na cztery cienkie plasterki.
Krok 3
Pergaminowy papier posmaruj olejem, a następnie połóż na nim plasterek sera i plasterek szynki.
Krok 4
Zawiń i ułóż na grillu. Piecz około 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej