Żółty ser z szynką z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółty ser z szynką z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój na osiem cienkich plasterków.

Krok 2

Szynkę na cztery cienkie plasterki.

Krok 3

Pergaminowy papier posmaruj olejem, a następnie połóż na nim plasterek sera i plasterek szynki.

Krok 4

Zawiń i ułóż na grillu. Piecz około 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółty ser z szynką z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej