Zupa krem porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem porowa

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozpuścić masło, dodać pokrojone w cienkie plasterki pory.Dusić przez około 15 minut często mieszając.

Krok 2

Dodać bulionetki i 3 szklanki wrzątku oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 3

Doprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową.

Krok 4

Zblendować na gładki krem.

Krok 5

Zabielić śmietaną. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej