Zupa krem porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem porowa

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozpuścić masło, dodać pokrojone w cienkie plasterki pory.Dusić przez około 15 minut często mieszając.

Krok 2

Dodać bulionetki i 3 szklanki wrzątku oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 3

Doprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową.

Krok 4

Zblendować na gładki krem.

Krok 5

Zabielić śmietaną. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cykorii
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej