
Składniki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
0.5 szklanki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozpuścić masło, dodać pokrojone w cienkie plasterki pory.Dusić przez około 15 minut często mieszając.
Krok 2
Dodać bulionetki i 3 szklanki wrzątku oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 3
Doprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową.
Krok 4
Zblendować na gładki krem.
Krok 5
Zabielić śmietaną. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej