Zupa makowa z kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa makowa z kluseczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżeczki

1 litr

3 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

5 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz i zmiel w maszynce.

Krok 2

Mak przesiej, kilkakrotnie przepłucz a następnie zalej ciepłą przegotowana wodą. Odstaw na około 2 godziny. Osącz i zmiel w maszynce przez sitko o małych oczkach.

Krok 3

Mleko doprowadź do wrzenia, dodaj goździki, imbir , mak i migdały. Gotuj 10 minut. Dopraw solą i cukrem.

Krok 4

Ugotuj makaron.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedź i dodaj do zupy makowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto pleśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej