
Składniki
null
2 łyżeczki
1 litr
3 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
5 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz i zmiel w maszynce.
Krok 2
Mak przesiej, kilkakrotnie przepłucz a następnie zalej ciepłą przegotowana wodą. Odstaw na około 2 godziny. Osącz i zmiel w maszynce przez sitko o małych oczkach.
Krok 3
Mleko doprowadź do wrzenia, dodaj goździki, imbir , mak i migdały. Gotuj 10 minut. Dopraw solą i cukrem.
Krok 4
Ugotuj makaron.
Krok 5
Ugotowany makaron odcedź i dodaj do zupy makowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej