Zupa makowa z kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa makowa z kluseczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżeczki

1 litr

3 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

5 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz i zmiel w maszynce.

Krok 2

Mak przesiej, kilkakrotnie przepłucz a następnie zalej ciepłą przegotowana wodą. Odstaw na około 2 godziny. Osącz i zmiel w maszynce przez sitko o małych oczkach.

Krok 3

Mleko doprowadź do wrzenia, dodaj goździki, imbir , mak i migdały. Gotuj 10 minut. Dopraw solą i cukrem.

Krok 4

Ugotuj makaron.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedź i dodaj do zupy makowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ekspresowy rosół
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej