Zupa makowa z kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa makowa z kluseczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżeczki

1 litr

3 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

5 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz i zmiel w maszynce.

Krok 2

Mak przesiej, kilkakrotnie przepłucz a następnie zalej ciepłą przegotowana wodą. Odstaw na około 2 godziny. Osącz i zmiel w maszynce przez sitko o małych oczkach.

Krok 3

Mleko doprowadź do wrzenia, dodaj goździki, imbir , mak i migdały. Gotuj 10 minut. Dopraw solą i cukrem.

Krok 4

Ugotuj makaron.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedź i dodaj do zupy makowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa makowa z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej