Acar ketimoen - na skróty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Acar ketimoen - na skróty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obciąć końcówki z umytych ogórków. Zetrzeć je na tarce do mizerii. Lekko posolić .Zostawić w misce na 15 minut. Zlać sok . Zagotować wodę z olejem , sosem sałatkowym , szczyptą cukru.

Krok 2

Gorącą zalewą zalać ogórki . Zamieszać i zostawić na 15 minut .Odcedzić . Doprawić grubo mielonym pieprzem do smaku . Podawać do dań z kuchni indonezyjskiej .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa z pieca
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej