Acar ketimoen - na skróty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Acar ketimoen - na skróty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obciąć końcówki z umytych ogórków. Zetrzeć je na tarce do mizerii. Lekko posolić .Zostawić w misce na 15 minut. Zlać sok . Zagotować wodę z olejem , sosem sałatkowym , szczyptą cukru.

Krok 2

Gorącą zalewą zalać ogórki . Zamieszać i zostawić na 15 minut .Odcedzić . Doprawić grubo mielonym pieprzem do smaku . Podawać do dań z kuchni indonezyjskiej .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej