
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obciąć końcówki z umytych ogórków. Zetrzeć je na tarce do mizerii. Lekko posolić .Zostawić w misce na 15 minut. Zlać sok . Zagotować wodę z olejem , sosem sałatkowym , szczyptą cukru.
Krok 2
Gorącą zalewą zalać ogórki . Zamieszać i zostawić na 15 minut .Odcedzić . Doprawić grubo mielonym pieprzem do smaku . Podawać do dań z kuchni indonezyjskiej .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej