Acar ketimoen - na skróty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Acar ketimoen - na skróty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obciąć końcówki z umytych ogórków. Zetrzeć je na tarce do mizerii. Lekko posolić .Zostawić w misce na 15 minut. Zlać sok . Zagotować wodę z olejem , sosem sałatkowym , szczyptą cukru.

Krok 2

Gorącą zalewą zalać ogórki . Zamieszać i zostawić na 15 minut .Odcedzić . Doprawić grubo mielonym pieprzem do smaku . Podawać do dań z kuchni indonezyjskiej .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Acar ketimoen - na skróty  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej