Placki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

0.2 łyżeczki

6 łyżek

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mleka cukru, jajka, mąki i proszku wymieszaj ciasto tak gęste jak na naleśniki.

Placki z ananasem - Krok 1

Krok 2

Ananasy odsącz i mocz w cieście, a następnie kładź na rozgrzaną patelnię z olejem i piecz z obu stron na złocisty kolor.

Placki z ananasem - Krok 2

Krok 3

Wyjmuj na papier by odsączyły się z oleju, dodaj na nie bitą śmietanę.

Placki z ananasem - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • JULIA

    JULIA , 11.06.2021

    SUPER JEST TEN PRZEPIS

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa urban

    ewa urban , 14.05.2020

    bardzo dobre przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa urban

    ewa urban , 14.05.2020

    podobaja mi sie wasze przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
tort naleśnikowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej