Placki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

0.2 łyżeczki

6 łyżek

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mleka cukru, jajka, mąki i proszku wymieszaj ciasto tak gęste jak na naleśniki.

Placki z ananasem - Krok 1

Krok 2

Ananasy odsącz i mocz w cieście, a następnie kładź na rozgrzaną patelnię z olejem i piecz z obu stron na złocisty kolor.

Placki z ananasem - Krok 2

Krok 3

Wyjmuj na papier by odsączyły się z oleju, dodaj na nie bitą śmietanę.

Placki z ananasem - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • JULIA

    JULIA , 11.06.2021

    SUPER JEST TEN PRZEPIS

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa urban

    ewa urban , 14.05.2020

    bardzo dobre przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa urban

    ewa urban , 14.05.2020

    podobaja mi sie wasze przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej