Apple Fritters - smażone krążki jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apple Fritters - smażone krążki jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

500 mililitrów

1 szczypta

5 łyżek

4 sztuki

1 łyżka

250 gramów

2 łyżki

0.25 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj 2 łyżki cukru, sól oraz stopione masło.

Krok 2

Mieszaj i stopniowo dolewaj ciepłą wodę do momentu, gdy powstanie ciasto o konsystencji naleśnikowego. Odstaw na 2 godziny.

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój je na krążki. Posyp 3 łyżkami cukru i odstaw.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ciasta. Wszystko wymieszaj.

Krok 5

Obtaczaj w cieście jabłka, po czym wrzucaj na gorący tłuszcz i smaż na złoto.

Krok 6

Jabłka odsącz i posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej