Apple Fritters - smażone krążki jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apple Fritters - smażone krążki jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

0.25 szklanki

2 łyżki

500 mililitrów

2 sztuki

5 łyżek

250 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj 2 łyżki cukru, sól oraz stopione masło.

Krok 2

Mieszaj i stopniowo dolewaj ciepłą wodę do momentu, gdy powstanie ciasto o konsystencji naleśnikowego. Odstaw na 2 godziny.

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój je na krążki. Posyp 3 łyżkami cukru i odstaw.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ciasta. Wszystko wymieszaj.

Krok 5

Obtaczaj w cieście jabłka, po czym wrzucaj na gorący tłuszcz i smaż na złoto.

Krok 6

Jabłka odsącz i posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej