Apple Fritters - smażone krążki jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apple Fritters - smażone krążki jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

0.25 szklanki

2 łyżki

500 mililitrów

2 sztuki

5 łyżek

250 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj 2 łyżki cukru, sól oraz stopione masło.

Krok 2

Mieszaj i stopniowo dolewaj ciepłą wodę do momentu, gdy powstanie ciasto o konsystencji naleśnikowego. Odstaw na 2 godziny.

Krok 3

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój je na krążki. Posyp 3 łyżkami cukru i odstaw.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ciasta. Wszystko wymieszaj.

Krok 5

Obtaczaj w cieście jabłka, po czym wrzucaj na gorący tłuszcz i smaż na złoto.

Krok 6

Jabłka odsącz i posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apple Fritters - smażone krążki jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej