Aromatyczny omlet z serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny omlet z serem i ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

3 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

null szczypt

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka ubij na sztywną pianę i połącz delikatnie obie masy.

Krok 3

Wymieszaj ze startym serem i posiekanymi ziołami.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Ułóż na gotowym omlecie połówki pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej