
Składniki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
3 łyżki
8 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
10 sztuk
null szczypt
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.
Krok 2
Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka ubij na sztywną pianę i połącz delikatnie obie masy.
Krok 3
Wymieszaj ze startym serem i posiekanymi ziołami.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Ułóż na gotowym omlecie połówki pomidorków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej