Aromatyczny omlet z serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny omlet z serem i ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

3 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

null szczypt

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka ubij na sztywną pianę i połącz delikatnie obie masy.

Krok 3

Wymieszaj ze startym serem i posiekanymi ziołami.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Ułóż na gotowym omlecie połówki pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny omlet z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej