
Składniki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
3 łyżki
8 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
10 sztuk
null szczypt
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.
Krok 2
Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka ubij na sztywną pianę i połącz delikatnie obie masy.
Krok 3
Wymieszaj ze startym serem i posiekanymi ziołami.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Ułóż na gotowym omlecie połówki pomidorków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej