
Składniki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
3 łyżki
8 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
10 sztuk
null szczypt
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.
Krok 2
Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka ubij na sztywną pianę i połącz delikatnie obie masy.
Krok 3
Wymieszaj ze startym serem i posiekanymi ziołami.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Ułóż na gotowym omlecie połówki pomidorków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej