Avocado z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Avocado z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado pokrój na połówki, nie obieraj ze skórki. Usuń pestkę i polej miąższ sokiem z cytryny, aby owoc nie sczerniał.

Krok 2

Krewetki przełóż na sitko, polej wrzątkiem i odcedź. Przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny, przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Krewetkami napełnij wgłębienia po pestkach awokado.

Krok 4

Posiekaj koperek i udekoruj danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Avocado z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej