
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado pokrój na połówki, nie obieraj ze skórki. Usuń pestkę i polej miąższ sokiem z cytryny, aby owoc nie sczerniał.
Krok 2
Krewetki przełóż na sitko, polej wrzątkiem i odcedź. Przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny, przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Krewetkami napełnij wgłębienia po pestkach awokado.
Krok 4
Posiekaj koperek i udekoruj danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej