Babeczki z nadzieniem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z nadzieniem czekoladowym

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

7

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 szklanka

60 mililitrów

130 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

rozgrzać piekarnik do 180 stopni ubić mikserem mąkę,proszek do pieczenia,cukier,masło,jajka i mleko do uzyskania gładkiej konsystencji ciasto nakładać łyżką do foremek do 3/4 wysokości i ułożyć je na blaszce

Krok 2

piec przez około 20 minut.Będą gotowe,gdy nabiorą złocistego koloru i gdy wyciągnięty patyczek z jednej z babeczek będzie suchy.Pozostawić do ostygnięcia. poodkrajać (najlepiej łyżeczką) wierzchy z ciastek i je odłożyć

Krok 3

używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka wypełnić wgłębienia czekoladą,następnie dokleić odkrojone wcześniej wierzchy używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kalafiorem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej