Babeczki z nadzieniem czekoladowym

Autor: Patiszonek666 Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

5

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

130 gramów

180 gramów

1 szklanka

60 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

rozgrzać piekarnik do 180 stopni ubić mikserem mąkę,proszek do pieczenia,cukier,masło,jajka i mleko do uzyskania gładkiej konsystencji ciasto nakładać łyżką do foremek do 3/4 wysokości i ułożyć je na blaszce

Krok 2

piec przez około 20 minut.Będą gotowe,gdy nabiorą złocistego koloru i gdy wyciągnięty patyczek z jednej z babeczek będzie suchy.Pozostawić do ostygnięcia. poodkrajać (najlepiej łyżeczką) wierzchy z ciastek i je odłożyć

Krok 3

używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka wypełnić wgłębienia czekoladą,następnie dokleić odkrojone wcześniej wierzchy używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej