Babeczki z nadzieniem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z nadzieniem czekoladowym

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

7

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 szklanka

60 mililitrów

130 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

rozgrzać piekarnik do 180 stopni ubić mikserem mąkę,proszek do pieczenia,cukier,masło,jajka i mleko do uzyskania gładkiej konsystencji ciasto nakładać łyżką do foremek do 3/4 wysokości i ułożyć je na blaszce

Krok 2

piec przez około 20 minut.Będą gotowe,gdy nabiorą złocistego koloru i gdy wyciągnięty patyczek z jednej z babeczek będzie suchy.Pozostawić do ostygnięcia. poodkrajać (najlepiej łyżeczką) wierzchy z ciastek i je odłożyć

Krok 3

używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka wypełnić wgłębienia czekoladą,następnie dokleić odkrojone wcześniej wierzchy używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej