Babeczki z nadzieniem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z nadzieniem czekoladowym

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

7

34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 szklanka

60 mililitrów

130 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

rozgrzać piekarnik do 180 stopni ubić mikserem mąkę,proszek do pieczenia,cukier,masło,jajka i mleko do uzyskania gładkiej konsystencji ciasto nakładać łyżką do foremek do 3/4 wysokości i ułożyć je na blaszce

Krok 2

piec przez około 20 minut.Będą gotowe,gdy nabiorą złocistego koloru i gdy wyciągnięty patyczek z jednej z babeczek będzie suchy.Pozostawić do ostygnięcia. poodkrajać (najlepiej łyżeczką) wierzchy z ciastek i je odłożyć

Krok 3

używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka wypełnić wgłębienia czekoladą,następnie dokleić odkrojone wcześniej wierzchy używając łyżeczki,wyjąć po troszku ze środka każdego ciastka

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z nadzieniem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej