
Składniki
100 mililitrów
0.5 szklanki
250 gramów
250 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
8 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do miseczki, dodaj 2 jajka, wodę i 200 ml mleka, po czym energicznie wymieszaj, tak aby powstała jednolita płynna gęsta masa.
Krok 2
Na dużej patelni usmaż naleśniki.
Krok 3
1 jajko zmieszaj z 50 ml mleka i 2 kostkami przyprawy smażona cebula Knorr.
Krok 4
Na naleśniki ułóż plastry sera i parówki, obtaczaj w jajku i kolejno w bułce tartej.
Krok 5
Na patelnie wlej olej rozgrzej go i smaż parówki w cieście do zrumienienia. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej