
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
8 plastrów
250 gramów
100 mililitrów
250 mililitrów
0.5 szklanki
3 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do miseczki, dodaj 2 jajka, wodę i 200 ml mleka, po czym energicznie wymieszaj, tak aby powstała jednolita płynna gęsta masa.
Krok 2
Na dużej patelni usmaż naleśniki.
Krok 3
1 jajko zmieszaj z 50 ml mleka i 2 kostkami przyprawy smażona cebula Knorr.
Krok 4
Na naleśniki ułóż plastry sera i parówki, obtaczaj w jajku i kolejno w bułce tartej.
Krok 5
Na patelnie wlej olej rozgrzej go i smaż parówki w cieście do zrumienienia. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej