Składniki
100 mililitrów
0.5 szklanki
250 gramów
250 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
8 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do miseczki, dodaj 2 jajka, wodę i 200 ml mleka, po czym energicznie wymieszaj, tak aby powstała jednolita płynna gęsta masa.
Krok 2
Na dużej patelni usmaż naleśniki.
Krok 3
1 jajko zmieszaj z 50 ml mleka i 2 kostkami przyprawy smażona cebula Knorr.
Krok 4
Na naleśniki ułóż plastry sera i parówki, obtaczaj w jajku i kolejno w bułce tartej.
Krok 5
Na patelnie wlej olej rozgrzej go i smaż parówki w cieście do zrumienienia. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej