Parówki w cieście naleśnikowym z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście naleśnikowym z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

8 plastrów

250 gramów

100 mililitrów

250 mililitrów

0.5 szklanki

3 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do miseczki, dodaj 2 jajka, wodę i 200 ml mleka, po czym energicznie wymieszaj, tak aby powstała jednolita płynna gęsta masa.

Krok 2

Na dużej patelni usmaż naleśniki.

Krok 3

1 jajko zmieszaj z 50 ml mleka i 2 kostkami przyprawy smażona cebula Knorr.

Krok 4

Na naleśniki ułóż plastry sera i parówki, obtaczaj w jajku i kolejno w bułce tartej.

Krok 5

Na patelnie wlej olej rozgrzej go i smaż parówki w cieście do zrumienienia. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka szefa z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej