Parówki w cieście naleśnikowym z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście naleśnikowym z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 szklanki

250 gramów

250 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do miseczki, dodaj 2 jajka, wodę i 200 ml mleka, po czym energicznie wymieszaj, tak aby powstała jednolita płynna gęsta masa.

Krok 2

Na dużej patelni usmaż naleśniki.

Krok 3

1 jajko zmieszaj z 50 ml mleka i 2 kostkami przyprawy smażona cebula Knorr.

Krok 4

Na naleśniki ułóż plastry sera i parówki, obtaczaj w jajku i kolejno w bułce tartej.

Krok 5

Na patelnie wlej olej rozgrzej go i smaż parówki w cieście do zrumienienia. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście naleśnikowym z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej