
Składniki
100 mililitrów
0.5 szklanki
250 gramów
250 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
8 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do miseczki, dodaj 2 jajka, wodę i 200 ml mleka, po czym energicznie wymieszaj, tak aby powstała jednolita płynna gęsta masa.
Krok 2
Na dużej patelni usmaż naleśniki.
Krok 3
1 jajko zmieszaj z 50 ml mleka i 2 kostkami przyprawy smażona cebula Knorr.
Krok 4
Na naleśniki ułóż plastry sera i parówki, obtaczaj w jajku i kolejno w bułce tartej.
Krok 5
Na patelnie wlej olej rozgrzej go i smaż parówki w cieście do zrumienienia. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej