
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
8 plastrów
250 gramów
100 mililitrów
250 mililitrów
0.5 szklanki
3 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do miseczki, dodaj 2 jajka, wodę i 200 ml mleka, po czym energicznie wymieszaj, tak aby powstała jednolita płynna gęsta masa.
Krok 2
Na dużej patelni usmaż naleśniki.
Krok 3
1 jajko zmieszaj z 50 ml mleka i 2 kostkami przyprawy smażona cebula Knorr.
Krok 4
Na naleśniki ułóż plastry sera i parówki, obtaczaj w jajku i kolejno w bułce tartej.
Krok 5
Na patelnie wlej olej rozgrzej go i smaż parówki w cieście do zrumienienia. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej































