BABKA BANANOWA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

774

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

19 dekagramów

3 szklanki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

3 sztuki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

2 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

Krok 2

W drugiej misce połącz banany, mleko i likier.

Krok 3

Zmiksuj Kasię, aż stanie się puszysta, partiami dodawaj cukier.

Krok 4

Stale miksując, wbijaj po jednym jajku.

Krok 5

Dodaj do ciasta mieszankę bananów, następnie wmieszaj suche składniki.

Krok 6

Foremkę na babkę wysmaruj Kasią i obsyp odrobiną mąki.

Krok 7

Wlej ciasto.

Krok 8

Piecz w temp. 180°C przez ok. 1- 1,5 godziny, aż patyczek wbity w ciasto wyciągnięty będzie suchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA BANANOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA BANANOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA BANANOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA BANANOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA BANANOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA BANANOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA BANANOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej