Babka kakaowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij
Babka kakaowa

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sito.

Krok 3

Dodawać stopniowo do uprzednio ubitej masy dalej miksując.

Krok 4

Na końcu dodajemy wystudzoną Kasię.

Krok 5

Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka trójkolorowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej