Babka kakaowa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij
Babka kakaowa

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sito.

Krok 3

Dodawać stopniowo do uprzednio ubitej masy dalej miksując.

Krok 4

Na końcu dodajemy wystudzoną Kasię.

Krok 5

Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej