Babka majonezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka majonezowa

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

100 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić. Do ubitych białek powoli dodawać cukier puder, żółtka, majonez i olejek cytrynowy

Krok 2

Do drugiego naczynia przesiać mąkę tortową , kartoflaną i proszek do pieczenia .

Krok 3

Połączyć obie macy w jedną całość delikatnie mieszając łyżką.

Krok 4

Piec 40 minut w temperaturze 180°C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z papryką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej