Składniki
0.75 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
100 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić. Do ubitych białek powoli dodawać cukier puder, żółtka, majonez i olejek cytrynowy
Krok 2
Do drugiego naczynia przesiać mąkę tortową , kartoflaną i proszek do pieczenia .
Krok 3
Połączyć obie macy w jedną całość delikatnie mieszając łyżką.
Krok 4
Piec 40 minut w temperaturze 180°C
Przepisy w Waszym wykonaniu
3 osoby oglądają przepis: 
Chinkali - Gruzińskie pierożki
45 min.
trudne
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej