Babka majonezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka majonezowa

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

100 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić. Do ubitych białek powoli dodawać cukier puder, żółtka, majonez i olejek cytrynowy

Krok 2

Do drugiego naczynia przesiać mąkę tortową , kartoflaną i proszek do pieczenia .

Krok 3

Połączyć obie macy w jedną całość delikatnie mieszając łyżką.

Krok 4

Piec 40 minut w temperaturze 180°C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekane cykorie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej