Omlet górski z kiełbasą - Zobacz na przepisy.pl

Tortilla górska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę bez skórki pokrój w plasterki, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W niewielkim naczyniu o grubym dnie rozgrzej oliwę, uduś kiełbasę i paprykę na małym ogniu.

Krok 3

Po uduszeniu ostudź, wymieszaj z ubitymi jajami i usmaż tortillę z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej