
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
1 szczypta
2 łyżki
25 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę bez skórki pokrój w plasterki, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W niewielkim naczyniu o grubym dnie rozgrzej oliwę, uduś kiełbasę i paprykę na małym ogniu.
Krok 3
Po uduszeniu ostudź, wymieszaj z ubitymi jajami i usmaż tortillę z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej