Tortilla górska

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę bez skórki pokrój w plasterki, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W niewielkim naczyniu o grubym dnie rozgrzej oliwę, uduś kiełbasę i paprykę na małym ogniu.

Krok 3

Po uduszeniu ostudź, wymieszaj z ubitymi jajami i usmaż tortillę z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej