Omlet górski z kiełbasą - Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla górska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

1 szczypta

2 łyżki

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę bez skórki pokrój w plasterki, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W niewielkim naczyniu o grubym dnie rozgrzej oliwę, uduś kiełbasę i paprykę na małym ogniu.

Krok 3

Po uduszeniu ostudź, wymieszaj z ubitymi jajami i usmaż tortillę z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla górska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej