
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
1 szczypta
2 łyżki
25 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę bez skórki pokrój w plasterki, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W niewielkim naczyniu o grubym dnie rozgrzej oliwę, uduś kiełbasę i paprykę na małym ogniu.
Krok 3
Po uduszeniu ostudź, wymieszaj z ubitymi jajami i usmaż tortillę z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Duszony łosoś z chorizo
75 min.
średnie
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej