
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
1 szczypta
2 łyżki
25 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę bez skórki pokrój w plasterki, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W niewielkim naczyniu o grubym dnie rozgrzej oliwę, uduś kiełbasę i paprykę na małym ogniu.
Krok 3
Po uduszeniu ostudź, wymieszaj z ubitymi jajami i usmaż tortillę z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej