Babka owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka owocowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

6 łyżek

1 gram

1 łyżka

1 szklanka

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek umyć owoce. Następnie w odrobinie wina rozpuścić żelatynę. Resztę wina wlać do garnka i podgrzać. Potem dodać do tego żelatynę. Garnek zdjąć z ognia i doprawić do smaku likierem i cukrem. Foremkę babki o pojemności 1,5 litra dokładni umyć. Następnie do foremki babki wlać trochę masy i włożyć ją do lodówki, aby stężała. Po pewnym czasie wyjąć galaretkę ułożyć na niej maliny, truskawki, porzeczki, jagody, jeżyny itd. i zalać resztą galaretki. Następnie znowu włożyć do lodówki, aby stężała. Na koniec wyjąć galaretkę delikatnie z foremki i włożyć na talerz. Należy kroić ją tak jak babkę i podawać z wcześniej przygotowaną bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej