Babka piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Babka piwna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

2 łyżeczki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubić z cukrem na puch.

Krok 2

Wciąż ucierając, dosypywać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i wlewać olej.

Krok 3

Na koniec dodać piwo, wymieszać, wsypać garść rodzynek i wymieszać.

Krok 4

Wlać do natłuszczonej formy, najlepiej z kominkiem.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.

Krok 6

Nie wyjmować z piekarnika od razu po upieczeniu. Można polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej