Babka piwna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

280

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

2 łyżeczki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubić z cukrem na puch.

Krok 2

Wciąż ucierając, dosypywać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i wlewać olej.

Krok 3

Na koniec dodać piwo, wymieszać, wsypać garść rodzynek i wymieszać.

Krok 4

Wlać do natłuszczonej formy, najlepiej z kominkiem.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.

Krok 6

Nie wyjmować z piekarnika od razu po upieczeniu. Można polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zawijane zrazy wołowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej