Bakłażan z gorczycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan z gorczycą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

2 sztuki

1.5 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i pokrój na plastry. Oprósz przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 3

Dodaj liście kaffiru i wymieszaj.

Krok 5

Po ostudzeniu wymieszaj z jogurtem i podawaj z ryżem.

Krok 2

Gorczycę wrzuć na gorący olej i smaż, aż zacznie pękać.

Krok 4

Teraz wlej szklankę wody, wrzuć bakłażany i duś, aż zmiękną. Odstaw do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej