
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 litra
2 sztuki
1.5 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany umyj i pokrój na plastry. Oprósz przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.
Krok 3
Dodaj liście kaffiru i wymieszaj.
Krok 5
Po ostudzeniu wymieszaj z jogurtem i podawaj z ryżem.
Krok 2
Gorczycę wrzuć na gorący olej i smaż, aż zacznie pękać.
Krok 4
Teraz wlej szklankę wody, wrzuć bakłażany i duś, aż zmiękną. Odstaw do ostygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej