Bakłażan z gorczycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan z gorczycą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

2 sztuki

1.5 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i pokrój na plastry. Oprósz przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 3

Dodaj liście kaffiru i wymieszaj.

Krok 5

Po ostudzeniu wymieszaj z jogurtem i podawaj z ryżem.

Krok 2

Gorczycę wrzuć na gorący olej i smaż, aż zacznie pękać.

Krok 4

Teraz wlej szklankę wody, wrzuć bakłażany i duś, aż zmiękną. Odstaw do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej