Banany w toffi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w toffi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

225 gramów

2 łyżki

250 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko roztrzep widelcem, dodaj mąki, 3 łyżki zimnej wody i łyżeczkę oleju i wymieszaj na gładką masę.

Krok 2

Banany przekrój wzdłuż na połowy i każdą połówkę pokrój na 4 części.

Krok 3

Olej mocno rozgrzej. Banany obtaczaj w masie z mąki i wrzucaj do oleju. Smaż przez 2 minuty, aby zarumieniły się na złoto.

Krok 4

Do małego garnuszka wlej 75 ml wody i rozpuść w niej cukier. Zagotuj i nie mieszaj, aż płyn stanie się delikatnie złoty. Zdejmij z ognia, po czym dosyp sezamu.

Krok 5

Kawałki banana zanurzaj w toffi, a następnie w lodowatej wodzie. Podawaj jeszcze ciepłe.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej