Banany w toffi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w toffi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

225 gramów

2 łyżki

250 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko roztrzep widelcem, dodaj mąki, 3 łyżki zimnej wody i łyżeczkę oleju i wymieszaj na gładką masę.

Krok 2

Banany przekrój wzdłuż na połowy i każdą połówkę pokrój na 4 części.

Krok 3

Olej mocno rozgrzej. Banany obtaczaj w masie z mąki i wrzucaj do oleju. Smaż przez 2 minuty, aby zarumieniły się na złoto.

Krok 4

Do małego garnuszka wlej 75 ml wody i rozpuść w niej cukier. Zagotuj i nie mieszaj, aż płyn stanie się delikatnie złoty. Zdejmij z ognia, po czym dosyp sezamu.

Krok 5

Kawałki banana zanurzaj w toffi, a następnie w lodowatej wodzie. Podawaj jeszcze ciepłe.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w toffi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej