Lody czekoladowo-bananowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowo-bananowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1.5 szklanki

3 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany zmiksuj w blenderze i dodaj cukier i sok z cytryny.

Krok 2

Śmietanę ubij mikserem na puch.

Krok 3

Czekoladę zetrzyj bardzo drobno na tarce.

Krok 4

Zmiksowane banany, śmietanę oraz czekoladę zmieszaj razem i włóż do pojemników i wstaw do zamrażalki na godzinę lub dwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowo-bananowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa brokułowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej