Bezglutenowe kokosanki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

153

366 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1095 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2619 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 mililitrów

150 gramów

250 gramów

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę podpraż na suchej patelni, a następnie przepłucz dokładnie na sicie.

Bezglutenowe kokosanki - Krok 1

Krok 2

Przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i gotuj do miękkości na wolnym ogniu.

Bezglutenowe kokosanki - Krok 2

Krok 3

Ugotowaną kaszę wymieszaj z mleczkiem i miękką Kasią, a następnie zblenduj na gładką masę. Przełóż do miski.

Bezglutenowe kokosanki - Krok 3

Krok 4

Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj masę z kaszy i wymieszaj.

Bezglutenowe kokosanki - Krok 4

Krok 5

Następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.

Bezglutenowe kokosanki - Krok 5

Krok 6

Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na papier kładź łyżką porcje masy. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 25 minut.

Bezglutenowe kokosanki - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Barbara Sitko - Nosal

    Barbara Sitko - Nosal

    Pyszne i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej