Bezglutenowy tabbouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowy tabbouleh

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Knorr przez 15 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Wszystko myjemy, ogórka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych.

Krok 2

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i odrobiną wody.

Krok 3

Kaszę odcedzamy i lekko przestudzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowy tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej