Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

1 szklanka

400 gramów

250 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny przecedź przez gęste sitko, by nie zostały żadne cząstki.

Krok 2

Białka ubij z solą i sokiem z cytryny na sztywno. Śmietanę ubij na sztywno również.

Krok 3

Dodaj skórkę cytrynową oraz cukier i ubijaj jeszcze chwile.

Krok 4

Na blasze wyłóż papier do pieczenia, ubitą masę przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj bezy wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

Piecz około godzinę w piekarniku nagrzanym do 130 stopni. Podawaj w miseczkach lub pucharkach z pokrojonymi truskawkami i bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej