Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

1 szklanka

400 gramów

250 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny przecedź przez gęste sitko, by nie zostały żadne cząstki.

Krok 2

Białka ubij z solą i sokiem z cytryny na sztywno. Śmietanę ubij na sztywno również.

Krok 3

Dodaj skórkę cytrynową oraz cukier i ubijaj jeszcze chwile.

Krok 4

Na blasze wyłóż papier do pieczenia, ubitą masę przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj bezy wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

Piecz około godzinę w piekarniku nagrzanym do 130 stopni. Podawaj w miseczkach lub pucharkach z pokrojonymi truskawkami i bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej