Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek
średnie
5 osób zapisało

Składniki
null
3 łyżki
1 szklanka
400 gramów
250 gramów
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok z cytryny przecedź przez gęste sitko, by nie zostały żadne cząstki.
Krok 2
Białka ubij z solą i sokiem z cytryny na sztywno. Śmietanę ubij na sztywno również.
Krok 3
Dodaj skórkę cytrynową oraz cukier i ubijaj jeszcze chwile.
Krok 4
Na blasze wyłóż papier do pieczenia, ubitą masę przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj bezy wielkości orzecha włoskiego.
Krok 5
Piecz około godzinę w piekarniku nagrzanym do 130 stopni. Podawaj w miseczkach lub pucharkach z pokrojonymi truskawkami i bitą śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej