Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

1 szklanka

400 gramów

250 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny przecedź przez gęste sitko, by nie zostały żadne cząstki.

Krok 2

Białka ubij z solą i sokiem z cytryny na sztywno. Śmietanę ubij na sztywno również.

Krok 3

Dodaj skórkę cytrynową oraz cukier i ubijaj jeszcze chwile.

Krok 4

Na blasze wyłóż papier do pieczenia, ubitą masę przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj bezy wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

Piecz około godzinę w piekarniku nagrzanym do 130 stopni. Podawaj w miseczkach lub pucharkach z pokrojonymi truskawkami i bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezy cytrynowe z dodatkiem kremu i truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szafranowe risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej