biszkopt z budyniem i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1007

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

2 łyżki

0.75 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 opakowanie

100 gramów

500 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę.

Krok 2

Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier puder, cały czas ucierając przy pomocy miksera.

Krok 3

Następnie dodawać po jednym żółtku.

Krok 4

Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Krok 5

Mikser ustawić na wolne obroty, stopniowo dodawać mąkę, miksując do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.

Krok 6

Masę wylać do średniej tortownicy nasmarowanej uprzednio Kasią i wysypanej tartą bułką.

Krok 7

Piec kolejne 15 minut.

Krok 8

Po upieczeniu pozostawić przez kilka minut w piekarniku, potem przełożyć kremem z budyniem i bitą śmietaną

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt z budyniem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt z budyniem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt z budyniem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt z budyniem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt z budyniem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt z budyniem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt z budyniem i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej