Biszkopt z masą budyniową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1008

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

krem:

1 opakowanie

3 szklanki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

wierzch:

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: jaja dokładnie ubijamy ze szczyptą soli.

Krok 2

Miksując, stopniowo dodajemy cukry, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Pieczemy 25 minut w 180 st. C.

Krok 4

Masa budyniowa: mleko wlewamy do garnka.

Krok 5

Odlewamy 0,5 szklanki.

Krok 6

W zimnym mleku rozrabiamy budyń z mąką.

Krok 7

Mleko w garnku słodzimy, gotujemy budyń.

Krok 8

Kasię ucieramy dodając po łyżce zimnego budyniu.

Krok 9

Upieczony biszkopt przekroić i przekładać masą. Na wierzch również wyłożyć masę i dowolnie udekorować: startą czekoladą, malinami lub słodkim kakao

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej