
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj, osusz, pokrój na 8 bitek - lekko rozbij. Natrzyj solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Przełóż do rondla i dodaj połowę nie rozmrożonych truskawek, masło oraz gałkę muszkatołową, podlej winem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 3
Gdy bitki będą miękkie, dodaj pozostałe truskawki, zagotuj i ewentualnie dopraw jeszcze solą, pieprzem i cukrem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























