Bitki wieprzowe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki wieprzowe z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj, osusz, pokrój na 8 bitek - lekko rozbij. Natrzyj solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Przełóż do rondla i dodaj połowę nie rozmrożonych truskawek, masło oraz gałkę muszkatołową, podlej winem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 3

Gdy bitki będą miękkie, dodaj pozostałe truskawki, zagotuj i ewentualnie dopraw jeszcze solą, pieprzem i cukrem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pizza domowa - VIDEO
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej