
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj, osusz, pokrój na 8 bitek - lekko rozbij. Natrzyj solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Przełóż do rondla i dodaj połowę nie rozmrożonych truskawek, masło oraz gałkę muszkatołową, podlej winem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 3
Gdy bitki będą miękkie, dodaj pozostałe truskawki, zagotuj i ewentualnie dopraw jeszcze solą, pieprzem i cukrem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej