Bitki wieprzowe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki wieprzowe z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj, osusz, pokrój na 8 bitek - lekko rozbij. Natrzyj solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Przełóż do rondla i dodaj połowę nie rozmrożonych truskawek, masło oraz gałkę muszkatołową, podlej winem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 3

Gdy bitki będą miękkie, dodaj pozostałe truskawki, zagotuj i ewentualnie dopraw jeszcze solą, pieprzem i cukrem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki wieprzowe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej