Składniki
100 mililitrów
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
500 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki wbij żółtka z jajek i utrzyj je z cukrem.
Krok 2
W międzyczasie rozpuść masło i dodaj je do środka. Wlej również piwo, cały czas mieszając.
Krok 3
Na koniec wsyp mąkę i wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy.
Krok 4
Białka ubij na pianę i ostrożnie dodaj do ciasta, by zachować jak największą puszystość.
Krok 5
Rozgrzej tłuszcz na patelni i za pomocą łyżki układaj na niej bliny. Gotowe podawaj ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej