Bliny z piwem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bliny z piwem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

500 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wbij żółtka z jajek i utrzyj je z cukrem.

Krok 2

W międzyczasie rozpuść masło i dodaj je do środka. Wlej również piwo, cały czas mieszając.

Krok 3

Na koniec wsyp mąkę i wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Białka ubij na pianę i ostrożnie dodaj do ciasta, by zachować jak największą puszystość.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz na patelni i za pomocą łyżki układaj na niej bliny. Gotowe podawaj ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bliny z piwem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej