Ciasto z Gangesu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z Gangesu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

20 dekagramów

1 szczypta

20 dekagramów

125 mililitrów

15 dekagramów

3 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

2 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

3 łyżki

null

10 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połam w małą kostkę.

Krok 2

Masło utrzyj z cukrem na pianę i - dalej ucierając - wbijaj kolejno jajka.

Krok 3

Do masy stopniowo dosypuj obie mąki, proszek do pieczenia, sól i mleko.

Krok 4

Na koniec wsyp cynamon, goździki oraz kawałki czekolady. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Formę keksową wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przelej do niej ciasto i piecz przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 6

Z cukru pudru, wody oraz soku z cytryny zrób lukier, którym polej ciasto. Udekoruj je bakaliami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z Gangesu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej