
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
20 dekagramów
1 szczypta
20 dekagramów
125 mililitrów
15 dekagramów
3 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
10 dekagramów
2 łyżeczki
1 łyżka
1 opakowanie
3 łyżki
null
10 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę połam w małą kostkę.
Krok 2
Masło utrzyj z cukrem na pianę i - dalej ucierając - wbijaj kolejno jajka.
Krok 3
Do masy stopniowo dosypuj obie mąki, proszek do pieczenia, sól i mleko.
Krok 4
Na koniec wsyp cynamon, goździki oraz kawałki czekolady. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Formę keksową wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przelej do niej ciasto i piecz przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 6
Z cukru pudru, wody oraz soku z cytryny zrób lukier, którym polej ciasto. Udekoruj je bakaliami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej