Buraczki z sosem włoskim i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z sosem włoskim i bazylią

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć buraka i ugotować do miękkości. Odcedzić. Ostudzić. Obrać ze skórki. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszać z posiekaną bazylią.

Krok 2

Wymieszać olej z Sosem sałatkowym . Dodać do buraka . Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.

Krok 3

Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka szefa z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej