
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć buraka i ugotować do miękkości. Odcedzić. Ostudzić. Obrać ze skórki. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszać z posiekaną bazylią.
Krok 2
Wymieszać olej z Sosem sałatkowym . Dodać do buraka . Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.
Krok 3
Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej