Buraczki z sosem włoskim i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z sosem włoskim i bazylią

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć buraka i ugotować do miękkości. Odcedzić. Ostudzić. Obrać ze skórki. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszać z posiekaną bazylią.

Krok 2

Wymieszać olej z Sosem sałatkowym . Dodać do buraka . Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.

Krok 3

Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej