
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć buraka i ugotować do miękkości. Odcedzić. Ostudzić. Obrać ze skórki. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszać z posiekaną bazylią.
Krok 2
Wymieszać olej z Sosem sałatkowym . Dodać do buraka . Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.
Krok 3
Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej