Buraczki z sosem włoskim i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Buraczki z sosem włoskim i bazylią

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć buraka i ugotować do miękkości. Odcedzić. Ostudzić. Obrać ze skórki. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszać z posiekaną bazylią.

Krok 2

Wymieszać olej z Sosem sałatkowym . Dodać do buraka . Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.

Krok 3

Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej