
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć buraka i ugotować do miękkości. Odcedzić. Ostudzić. Obrać ze skórki. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszać z posiekaną bazylią.
Krok 2
Wymieszać olej z Sosem sałatkowym . Dodać do buraka . Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.
Krok 3
Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej