Buraczki z sosem włoskim i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z sosem włoskim i bazylią

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć buraka i ugotować do miękkości. Odcedzić. Ostudzić. Obrać ze skórki. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszać z posiekaną bazylią.

Krok 2

Wymieszać olej z Sosem sałatkowym . Dodać do buraka . Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.

Krok 3

Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z sosem włoskim i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka żydowska - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej