Zasmażane buraki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraki z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Cebulę i jabłka pokrój w kostkę, a następnie dodaj do buraków.

Krok 3

Przygotuj zasmażkę z mąki i oleju. Podlej wodą i dodaj do buraków.

Krok 4

Przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej