
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Cebulę i jabłka pokrój w kostkę, a następnie dodaj do buraków.
Krok 3
Przygotuj zasmażkę z mąki i oleju. Podlej wodą i dodaj do buraków.
Krok 4
Przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej