Zasmażane buraki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraki z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Cebulę i jabłka pokrój w kostkę, a następnie dodaj do buraków.

Krok 3

Przygotuj zasmażkę z mąki i oleju. Podlej wodą i dodaj do buraków.

Krok 4

Przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej