
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Cebulę i jabłka pokrój w kostkę, a następnie dodaj do buraków.
Krok 3
Przygotuj zasmażkę z mąki i oleju. Podlej wodą i dodaj do buraków.
Krok 4
Przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej