Buraki z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

115

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Cebulę i jabłka pokrój w kostkę, a następnie dodaj do buraków.

Krok 3

Przygotuj zasmażkę z mąki i oleju. Podlej wodą i dodaj do buraków.

Krok 4

Przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Dwa światy fasol
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej