
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Cebulę i jabłka pokrój w kostkę, a następnie dodaj do buraków.
Krok 3
Przygotuj zasmażkę z mąki i oleju. Podlej wodą i dodaj do buraków.
Krok 4
Przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej