Capuczczi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Capuczczi

Autor: Kryspin Mosór

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy ziemniaki i kroimy je na kawałki. Następnie wkładamy je do piekarnika na 20 min.

Krok 2

W tym czasie robimy sos włoski ( jeden z moich przepisów Sosik do pizzy).

Krok 3

Następnie polewamy sosikiem do pizzy ziemniaki i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Następnie wykładamy danie na talerz. SMACZNEGO!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Capuczczi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej