Ciastecza adwentowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastecza adwentowe

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

38 dekagramów

19 dekagramów

2 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Siekamy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Wbijamy jajka a następnie energicznie zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

Krok 2

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na ok. 5 mm i wykrawamy foremką gwiazdki i serduszka. Pieczemy ok.10 minut aż ciasteczka się zarumienią, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gorące zdejmujemy z blachy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej