
Składniki
38 dekagramów
19 dekagramów
2 sztuki
2 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Siekamy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Wbijamy jajka a następnie energicznie zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 2
Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na ok. 5 mm i wykrawamy foremką gwiazdki i serduszka. Pieczemy ok.10 minut aż ciasteczka się zarumienią, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gorące zdejmujemy z blachy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej