Ciastecza adwentowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastecza adwentowe

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

38 dekagramów

3 łyżki

19 dekagramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Siekamy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Wbijamy jajka a następnie energicznie zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

Krok 2

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na ok. 5 mm i wykrawamy foremką gwiazdki i serduszka. Pieczemy ok.10 minut aż ciasteczka się zarumienią, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Gorące zdejmujemy z blachy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastecza adwentowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej