Chatka puchatka- sernik na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

54 sztuki

60 dekagramów

3 sztuki

0.75 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch.

Krok 2

Dodawać po łyżce Kasi, ciągle ucierając.

Krok 3

Następnie partiami dodać ser.

Krok 4

Masę serową podzielić na 3 części.

Krok 5

Do jednej dodać 2 łyżki kakao. Na folii aluminiowej wyłożyć 18 herbatników. ( trzy rzędy po 6 sztuk).

Krok 6

Posmarować białą masą. Na masę wyłożyć kolejne 18 herbatników i posmarować masą kakaową.

Krok 7

Na masę kakaową wyłożyć kolejne 18 herbatników i pozostałą białą masę. Chwycić brzegi folii i złożyć całość w trójkąt.

Krok 8

Zawinąć folią i zostawić w lodówce na 1 godzinę.

Krok 9

Polewa: czekoladę rozpuścić w rondelku z 2 łyżkami wody i 1 łyżką Kasi.

Krok 10

Polać ciasto.

Krok 11

Ciasto najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy zmiękną herbatniki. Smacznego !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chatka puchatka- sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chatka puchatka- sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chatka puchatka- sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chatka puchatka- sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chatka puchatka- sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chatka puchatka- sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chatka puchatka- sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto czekoladowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chatka puchatka- sernik na zimnoChatka puchatka- sernik na zimno

To już tradycja, że na Wielkanoc piecze się serniki, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować sernik na zimno bez pieczenia. Ciasto chatka puchatka nie tylko świetnie smakuje, ale i wygląda rewelacyjnie. Przypadnie do gustu zwłaszcza dzieciom.

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy chcą oszczędzić czas, przyrządzając ciasta świąteczne. Sernik chatka puchatka będzie gotowy w kwadrans, a smakiem pobije niejeden sernik pieczony.

Na jaką okazję?

Sernik na zimno chatka puchatka idealnie sprawdzi się na Wielkanoc oraz inne uroczystości, takie jak imieniny czy urodziny.

Czy wiesz, że?

Ciasta z herbatnikami przed podaniem trzeba schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Dzięki temu herbatniki zmiękną.

Dla urozmaicenia:

Polewę do sernika możesz przygotować z czekolady mlecznej lub gorzkiej. Wszystko zależy od tego, jaki poziom słodkości chcesz uzyskać.