Chiles Poblanos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiles Poblanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i w całości upiecz w dobrze nagrzanym piekarniku tak, aby skórka zrobiła się ciemnobrązowa i popękała.

Krok 2

Wyjmij, ostudź i obierz ze skórki. Delikatnie, nie rozkrawając warzywa wyciągnij nasiona.

Krok 3

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę, rozmieszaj z żółtkami i dopraw do smaku.

Krok 4

Do środka każdej papryki wsadź plasterek sera i napełnij przygotowaną jajeczną masą.

Krok 5

Podsmaż nadziane warzywa na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj obrane ze skórki pomidory i posiekaną cebulę. Dodaj wyciśnięty czosnek i przelej do rondelka. Zagotuj razem z liściem laurowym i przyprawami.

Krok 7

Do środka przełóż podsmażone na złoty kolor, nadziane papryczki i zagrzej. Podawaj potrawę na gorąco razem z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej