Chiles Poblanos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiles Poblanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i w całości upiecz w dobrze nagrzanym piekarniku tak, aby skórka zrobiła się ciemnobrązowa i popękała.

Krok 2

Wyjmij, ostudź i obierz ze skórki. Delikatnie, nie rozkrawając warzywa wyciągnij nasiona.

Krok 3

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę, rozmieszaj z żółtkami i dopraw do smaku.

Krok 4

Do środka każdej papryki wsadź plasterek sera i napełnij przygotowaną jajeczną masą.

Krok 5

Podsmaż nadziane warzywa na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj obrane ze skórki pomidory i posiekaną cebulę. Dodaj wyciśnięty czosnek i przelej do rondelka. Zagotuj razem z liściem laurowym i przyprawami.

Krok 7

Do środka przełóż podsmażone na złoty kolor, nadziane papryczki i zagrzej. Podawaj potrawę na gorąco razem z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej