Chiles Poblanos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiles Poblanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i w całości upiecz w dobrze nagrzanym piekarniku tak, aby skórka zrobiła się ciemnobrązowa i popękała.

Krok 2

Wyjmij, ostudź i obierz ze skórki. Delikatnie, nie rozkrawając warzywa wyciągnij nasiona.

Krok 3

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę, rozmieszaj z żółtkami i dopraw do smaku.

Krok 4

Do środka każdej papryki wsadź plasterek sera i napełnij przygotowaną jajeczną masą.

Krok 5

Podsmaż nadziane warzywa na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj obrane ze skórki pomidory i posiekaną cebulę. Dodaj wyciśnięty czosnek i przelej do rondelka. Zagotuj razem z liściem laurowym i przyprawami.

Krok 7

Do środka przełóż podsmażone na złoty kolor, nadziane papryczki i zagrzej. Podawaj potrawę na gorąco razem z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej