Chiles Poblanos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiles Poblanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i w całości upiecz w dobrze nagrzanym piekarniku tak, aby skórka zrobiła się ciemnobrązowa i popękała.

Krok 2

Wyjmij, ostudź i obierz ze skórki. Delikatnie, nie rozkrawając warzywa wyciągnij nasiona.

Krok 3

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę, rozmieszaj z żółtkami i dopraw do smaku.

Krok 4

Do środka każdej papryki wsadź plasterek sera i napełnij przygotowaną jajeczną masą.

Krok 5

Podsmaż nadziane warzywa na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj obrane ze skórki pomidory i posiekaną cebulę. Dodaj wyciśnięty czosnek i przelej do rondelka. Zagotuj razem z liściem laurowym i przyprawami.

Krok 7

Do środka przełóż podsmażone na złoty kolor, nadziane papryczki i zagrzej. Podawaj potrawę na gorąco razem z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej