Chiles Poblanos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiles Poblanos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i w całości upiecz w dobrze nagrzanym piekarniku tak, aby skórka zrobiła się ciemnobrązowa i popękała.

Krok 2

Wyjmij, ostudź i obierz ze skórki. Delikatnie, nie rozkrawając warzywa wyciągnij nasiona.

Krok 3

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę, rozmieszaj z żółtkami i dopraw do smaku.

Krok 4

Do środka każdej papryki wsadź plasterek sera i napełnij przygotowaną jajeczną masą.

Krok 5

Podsmaż nadziane warzywa na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj obrane ze skórki pomidory i posiekaną cebulę. Dodaj wyciśnięty czosnek i przelej do rondelka. Zagotuj razem z liściem laurowym i przyprawami.

Krok 7

Do środka przełóż podsmażone na złoty kolor, nadziane papryczki i zagrzej. Podawaj potrawę na gorąco razem z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiles Poblanos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej