Cytrynowy turbot przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowy turbot

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 szczypty

1 szklanka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby dokładnie umyć, osuszyć. Wymieszać przyprawę Knorr z olejem, posmarować ryby, odstawić na min godzinę.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło. Każdą rybę posypać solą, obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano z obu stron na maśle. Na talerzu posypać cytrynowym pieprzem i podać z kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej