Cytrynowy turbot przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowy turbot

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 szczypty

1 szklanka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby dokładnie umyć, osuszyć. Wymieszać przyprawę Knorr z olejem, posmarować ryby, odstawić na min godzinę.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło. Każdą rybę posypać solą, obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano z obu stron na maśle. Na talerzu posypać cytrynowym pieprzem i podać z kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej