Cytrynowy turbot przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowy turbot

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 szczypty

1 szklanka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby dokładnie umyć, osuszyć. Wymieszać przyprawę Knorr z olejem, posmarować ryby, odstawić na min godzinę.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło. Każdą rybę posypać solą, obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano z obu stron na maśle. Na talerzu posypać cytrynowym pieprzem i podać z kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej