Cytrynowy turbot przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowy turbot

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 szczypty

1 szklanka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby dokładnie umyć, osuszyć. Wymieszać przyprawę Knorr z olejem, posmarować ryby, odstawić na min godzinę.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło. Każdą rybę posypać solą, obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano z obu stron na maśle. Na talerzu posypać cytrynowym pieprzem i podać z kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowy turbot - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej