
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 szczypty
1 szklanka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby dokładnie umyć, osuszyć. Wymieszać przyprawę Knorr z olejem, posmarować ryby, odstawić na min godzinę.
Krok 2
Na patelni rozgrzać masło. Każdą rybę posypać solą, obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano z obu stron na maśle. Na talerzu posypać cytrynowym pieprzem i podać z kawałkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej