Chleb indyjski naan I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb indyjski naan I

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.7 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę do dużej miski i zrób w niej dołek. Wlej do niego pół filiżanki ciepłej wody. Dodaj drożdże i cukier. Przykryj ścierką i odstaw na kwadrans aby wyrosło.

Krok 2

Dodaj jogurt, posól i wyrób ciasto w ten sposób aby jego konsystencja była luźna. Ponownie odstaw do wyrośnięcia - tym razem na trzy godziny.

Krok 3

Uformuj z ciasta cztery płaski, podłużne placki. Posyp je czosnkiem, wiórkami masła a następnie wgnieć je w ciasto.

Krok 4

Piecz placki przez 40 minut w piecu rozgrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej