Chleb indyjski naan I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb indyjski naan I

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.7 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę do dużej miski i zrób w niej dołek. Wlej do niego pół filiżanki ciepłej wody. Dodaj drożdże i cukier. Przykryj ścierką i odstaw na kwadrans aby wyrosło.

Krok 2

Dodaj jogurt, posól i wyrób ciasto w ten sposób aby jego konsystencja była luźna. Ponownie odstaw do wyrośnięcia - tym razem na trzy godziny.

Krok 3

Uformuj z ciasta cztery płaski, podłużne placki. Posyp je czosnkiem, wiórkami masła a następnie wgnieć je w ciasto.

Krok 4

Piecz placki przez 40 minut w piecu rozgrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb indyjski naan I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej