Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie wychodź z kuchni nawet na chwilę. Nie dzwoń do przyjaciółki. Nie zerkaj na mecz.

Krok 2

wymagają twojej uwagi – inaczej po prostu się spalą.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Nie włączaj termoobiegu. Roztop masło w rondelku.

Krok 4

Tosty mocno rozwałkuj, wytnij z nich kółka dużą szklanką (kółko musi być tak duże, aby

Krok 5

wypełnić cały dołek formy na muffiny). Dołki formy posmaruj stopionym masłem, ułóż

Krok 6

w nich tosty, posmaruj je po wierzchu masłem. Piecz 8-10 minut. Przygotuj nadzienie:

Krok 7

pokrój cebulę w cienkie talarki i smaż, aż będzie rumiana i bardzo zmniejszy objętość.

Krok 8

Pokrój w paseczki pomidory, dodaj je do cebuli. Smaż razem jeszcze 5-10 minut. Dodaj

Krok 9

pokruszoną minikostkę bazyliową, przypraw tymiankiem oraz solą i pieprzem. Duże

Krok 10

porcje nadzienia nakładaj do upieczonych tostowych koszyczków i posypuj orzechami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej