
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
4 łyżki
25 dekagramów
40 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę i cebulę drobno posiekaj, wyrób razem ze śmietaną i posól.
Krok 2
Do głębokiego naczynia wlej 1 łyżkę oleju, włóż cielęcinę, skrop kolejną łyżką oleju, przykryj folią aluminiową.
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz ok. 25 minut.
Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skórki, przekrój na połowy i posól. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 5
Naczynie z cielęciną wyjmij, ułóż na niej pieczarki, skrop olejem. Umieść na tym jedną warstwą pomidory.
Krok 6
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz bez przykrycia ok. 10 min. Po wyjęciu posyp pozostałą zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























