
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
4 łyżki
25 dekagramów
40 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę i cebulę drobno posiekaj, wyrób razem ze śmietaną i posól.
Krok 2
Do głębokiego naczynia wlej 1 łyżkę oleju, włóż cielęcinę, skrop kolejną łyżką oleju, przykryj folią aluminiową.
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz ok. 25 minut.
Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skórki, przekrój na połowy i posól. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 5
Naczynie z cielęciną wyjmij, ułóż na niej pieczarki, skrop olejem. Umieść na tym jedną warstwą pomidory.
Krok 6
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz bez przykrycia ok. 10 min. Po wyjęciu posyp pozostałą zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej