Cielęcina z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

25 dekagramów

40 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę i cebulę drobno posiekaj, wyrób razem ze śmietaną i posól.

Krok 2

Do głębokiego naczynia wlej 1 łyżkę oleju, włóż cielęcinę, skrop kolejną łyżką oleju, przykryj folią aluminiową.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz ok. 25 minut.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórki, przekrój na połowy i posól. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 5

Naczynie z cielęciną wyjmij, ułóż na niej pieczarki, skrop olejem. Umieść na tym jedną warstwą pomidory.

Krok 6

Wstaw ponownie do piekarnika i piecz bez przykrycia ok. 10 min. Po wyjęciu posyp pozostałą zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej