Cielęcina z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

25 dekagramów

40 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę i cebulę drobno posiekaj, wyrób razem ze śmietaną i posól.

Krok 2

Do głębokiego naczynia wlej 1 łyżkę oleju, włóż cielęcinę, skrop kolejną łyżką oleju, przykryj folią aluminiową.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz ok. 25 minut.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórki, przekrój na połowy i posól. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 5

Naczynie z cielęciną wyjmij, ułóż na niej pieczarki, skrop olejem. Umieść na tym jedną warstwą pomidory.

Krok 6

Wstaw ponownie do piekarnika i piecz bez przykrycia ok. 10 min. Po wyjęciu posyp pozostałą zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej